1986. ápr. 8.

Kedves Tibi!

Megkaptam leveledet. Egyrészt örültem hogy az interjúra adott válaszok tetszettek. Másrészt nem értem részedről a „torzulást”! Mi az istennek kell belekeverni az Albireo jubileum alkalmával az én TIT-tagságommal kapcsolatos hülyeségeket??? Még jó, hogy ne meséljek a TIT aranykoszorus kitüntetésről, meg a Zerinváry-díjról!?! Szó sem lehet róla!!! Ezek ellen tiltakozok!!! Teljesen külön világ az én „életemben” is. S pont az volt az erősségem a múltban is, hogy függetleníteni tudtam magamat a TIT-től – az AAK érdekében.
Tehát nincs TIT-esek témái. Ha mégis beleerőlteted azon túl, amit érintettem az interjúban – az számomra olyan döbbenetes lesz, hogy utána ne várj tőlem semmit!
Vidámabb témára térve át: amit írtam rólad, az csak egy enyhe dolog. Eredetileg csaknem fél oldal lett volna, s pont azért rövidítettem le, mert arra gondoltam hogy szerénységedet ismerve úgyse tetszene. Tehát szerintem az a parányi dicséret kell, mit szól a tagság, ha még ennyire sem dicsérem meg az utódomat???
Viszont van egy kompromisszumos javaslatom is. Egy plusz utolsó kérdésként írj valami olyat, hogy ami nem fért bele az interjúba; akár adatszerűen, akár más vonatkozásokat illetően – válaszolnék-e ezekre is?
Az én válaszom erre az lenne, hogy: természetesen, ha bárki megírja külön kérdését, szívesen válaszolok. Ha nagyon speciális és egyedi: levélben. Ha olyan jellegű, hogy feltehetően másokat is érdekel: az „Albireo” következő számaiban. Kérdések jöhetnek jelenlegi címemre.
Végül az ismét nyugtalanító tünet: itt van április 8, s még mindig nincsen márciusi „Albireo”!!! Persze ez is a Kiszelék és a GÖT bűne! S mire gondol ilyenkor az ember? Arra, hogy a GÖT-tel nem vált be a „házasság”! A megoldás az lenne, hogy valami más anyagi-pénzügyi hátteret keresni – de ez a „mai” viszonyoknál elismerem hogy nem könnyű. De ha jövőt akarsz az „Albireo”-nak, akkor előbb-utóbb meg kell próbálkoznod a megoldással. S ismét csak az én „modellem” igazolódik: aki csinál valamit, az úgy ér el sikert, ha mindent, vagy csaknem mindent saját maga csinál. S ekkor „kuss” belepofázni másoknak!!!
Persze ez csak egy eszmefuttatás jelenleg.
A Viliék nem tartanak be nekem tett igéreteket sem, amiket most nem akarok részletezni. De „csúnyán” beolvasok nekik hamarosan.
Ha úgy érzed hogy szükség lenne személyes eszmecserére, részemről jobb lenne, ha én ugranék át Z.egerszegre – persze legfeljebb májusban. Van egy busz, mely Pécsről megy rajtunk keresztül Z.egerszegre s vissza. Legalább kimozdulok egy kissé.
Na de most már többet nem fárasztalak, így befejezem. Írj minél előbb.
Zsuzsit is sokszor üdvözlöm.

Baráti üdv.

Béla